Erotumme ruoalla
Meillä syödään hyvin. Ekologisuus ja hyvinvointi ohjaavat kaikkea tekemäämme. Ruoat valmistetaan omissa keittiöissä tuoreista, laadukkaista kotimaisista raaka-aineista. Moni perhe valitsee meidät juuri siksi.
Meillä ei jäädä nälkäisiksi
Kuuden viikon kiertävä ruokalista päivitetään kahdesti vuodessa. Lapsesi saa joka päivä herkullista ruokaa, joka täyttää ravitsemussuositukset. Paula, ruokapalvelupäällikkömme tiiminsä kanssa, suunnittelee jokaisen aterian huolella.
Päivämme maistuvat ateriat
Aamu alkaa luomupuurolla, ja tarjolla on aina tuorepaloja tai proteiinilisää. Lounaalla on kalaa, kasvisruokaa, kanaa tai punaista lihaa. Iltapäivällä nautimme hedelmiä, leipiä ja smoothieita.
Ruoasta opitaan jo pienenä
Ruokakasvatus suunnitellaan yhteistyössä pedagogisen henkilöstön kanssa. Tavoitteena on, että ruokailu tukee lasten oppimista, osallisuutta ja ruokasuhteen kehittymistä. Lapset syövät rauhassa ja oppivat ruokailutaitoja.
He ottavat itse ruokaa ja oppivat arvostamaan syömäänsä. Ruokapöydässä keskustellaan, lasketaan ja iloitaan, eli opitaan mukavaa ja tervettä ruokakulttuuria.
Ruoka yhdistää meitä
Vanhemmat saavat keittiöstä terveisiä neljästi vuodessa. Kirjeissä kerromme kuulumisistamme, ruoasta ja annamme vinkkejä myös kodin ruokailuihin. Haastamme perheitä mukaan metsään tai torille sadonkorjuuseen.
Kehitämme ruokapalvelujamme hyvinvointia tukevaa ruokaa ja vastuullisia valintoja. Kotimaisen, puhtaan ja vastuullisen ruuan merkitys on kasvussa. Ravitsemussuositukset ovat uudistuneet. Kasvavien lasten ruokavalion tulisi sisältää yhä enemmän kasviksia ja monipuolisia kasvipohjaisia vaihtoehtoja.
Yksi ylpeydenaiheemme on osaava keittiötiimi.
T. Apilat
T. Metsätähdet
T. Julius, Nappulakaaren päiväkodista